HiFi fantaster hjälper musikbranschens tillväxt

http://hifi-blogg.se/HiFi fantaster hjälper musikbranschens tillväxt

För några dagar sedan presenterade Tillväxtverket och Musiksverige rapporten Musikbranschen i siffror. Jag som HiFi fantast som älskar att spela min musik på Hifi anläggning glädjes jag av denna rapport. Det är kul att det går bra för Sverige, i alla fall i någon bransch, i det som många av oss kallar tuffa tider.

Musikbranschens tillväxt var 2011 högre än landets totala. Frågan är om vi i HiFi branschen följer denna trend på något sätt? Eller sitter vi HiFi fantaster och lyssnar på ny musik på gamla HiFi anläggningar. HiFi tekniken följer ju den också med för att kunna förstärka vår njutning av musik i våra HiFi prylar.

Jag tycker i alla fall att vi HiFi fantaster kan klappa oss själva på axeln för att ha bidragit till den fyra procentiga ökningen från förra året (2010). 2011 var omsättningen härliga 6,3 miljarder kronor. Visst har vi fått lite hjälp från våra HiFi fantaster i utlandet, eftersom vi exporterar vår musik världen över. 2011 exporterade vi för cirka en miljard.

2011 är också året då historia skrevs i det moderna digitala musiksamhället vi lever i. Det såldes nämligen mer musik online än vad det gjorde rent fysiskt. Samma trend sågs på exportsidan. Mig förvånar det inte att experterna tror att trenden på den digitala marknaden kommer hålla i sig framöver. Frågan är hur mycket HiFi företagen är med på kälken?

För mer info hittar du rapporten här:

http://publikationer.tillvaxtverket.se/ProductView.aspx?ID=1866

Av Ida-Karolina Söder

>>HiFi älskare räddas av forskning

>>HiFi butiken i Umeå presenterar teorin om den HiFi-frälstes livscykel

>>HiFi LYD

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>